ŠAH

Učenci OŠ Nove Jarše so tudi to pomlad dosegli številne izjemne uspehe.

Marca so na ekipnem državnem prvenstvu v Kranju, v absolutni konkurenci do 15 let, še tretjič zapored postali državni prvaki. Tokrat so igrali Jan Marn, Vesna Mihelič, Teo Cimperman, Bine Markošek in Elma Halilović. Odlično peto mesto so na tem tekmovanju osvojile tudi dekleta Ajda Lapanje, Evelina Marn in Aneja Lapanje.

V aprilu so bila v Šmarju – Sap igrana državna prvenstva do 9 in do 12 let. Dekleta Evelina Marn, Špela Petrušić in Eva Maksimović so osvojila tretje mesto na ekipnem tekmovanju za deklice do 9 let. V posamični konkurenci je bila Evelina 9., Špela 13. in Eva 18. Na tekmovanju do 9 let so v fantovski konkurenci šolo zastopali Etsey Taras Bahlen Dogbatsey, Vid Novak, Eldin Halilović, Stipe Siladi, Aleksander Stanišič, Dario Lazarević, Anel Adrović in Leon Hadžović. Najvišje se je uvrstil Taras, ki je bil v skupnem seštevku 23., med fanti do 8 let pa je osvojil nehvaležno četrto mesto.

Na ekipnem državnem prvenstvu do 12 let se je v zadnjem kolu medalja izmuznila iz rok tako dečkom kot deklicam. Fantje Teo Cimperman, Bine Markošek, Luka Petrušič, Etsey Taras Bahlen Dogbatsey in Lan Novak so bili na koncu četrti, dekleta Ajda Lapanje, Evelina Marn, Špela Petrušič in Aneja Lapanje pa šesta.

V maju se je odigralo še prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol za najmlajše. Ljubljanska prvaka sta postala Špela Petrušič, med deklicami do 8 let, in Etsey Taras Bahlen Dogbatsey, med dečki do 8 let. V slednji kategoriji so šahisti OŠ Nove Jarše pokazali popolno prevlado, saj so osvojili prva štiri mesta. Za Etseyem Tarasom je bil drugi njegov brat Atsu Dorian Bahlen Dogbatsey, tretji Eldin Halilović in četrti Stipe Siladi. Z izvrstnimi uvrstitvami pa so se izkazali tudi drugi naši učenci. Eva Maksimović je bila tretja pri deklicah do 9 let, Mate Siladi četrti pri dečkih do 7 let, Vid Novak šesti pri dečkih do 9 let in Anel Adrović sedmi pri dečkih do 7 let.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)